【本拿比】相連屋Duplex|獨立屋以外的另類選擇|擁有住喺獨立屋嘅感覺|平均叫價大約$140萬|DANNY爸都係住Duplex|真正用家經驗分享【非常專業睇樓團|DANNY爸愛回加】

【本拿比】相連屋Duplex|獨立屋以外的另類選擇|擁有住喺獨立屋嘅感覺|平均叫價大約$140萬|DANNY爸都係住Duplex|真正用家經驗分享【非常專業睇樓團|DANNY爸愛回加】

相信喺香港嘅朋友,本身都係住喺高樓大廈,所以大家移民或者回流過嚟溫哥華之後,都想一嘗住獨立屋嘅滋味。可惜獨立屋因為地方大,又有自己嘅土地 (Lot),所以一般相對 Townhouse 或者 Apartment 都比較貴,唔係人人負擔得起。以大溫哥華中心城市本拿比Burnaby為例,先不論地區Location、土地Lot及物業Property大小、樓齡Age等等因素,一間獨立屋平均叫價都超過$200萬,相比之下,相連屋Duplex嘅價錢會比較吸引,平均叫價都唔使$140萬,6算港紙都係$840萬左右!

究竟乜嘢係相連屋Duplex?同獨立屋有啲乜嘢分別?點解會比獨立屋平咁多,有冇啲乜嘢要注意?有啲物業寫Strata,有啲又寫住Non-Strata,到底有啲乜嘢分別?咁究竟使唔使比管理費?剪草、鏟雪、物業保養及維修,邊個負責?黐住隔離屋會唔會好嘈?同 Townhouse 冇分別?

今次直播,再由我DANNY爸為大家揀選左幾個位於大溫哥華中心城市本拿比Burnaby嘅相連屋Duplex,由一個真正用家身份出發,帶大家睇吓究竟呢類型物業賣點係啲乜?價錢平咁多會唔會中伏?住呢類型物業有啲乜嘢注意?

同場加映:近期城中熱賣樓花介紹
1)Burquitlam |Avana Townhouse
2)Richmond|RC at CF Richmond Centre
3)Vancouver West Cambie Corridor|VOYCE

點解叫做「非常專業睇樓團」?
「非常」:指疫情期間的非常時期
「專業」:以專業角度分析
「非常專業睇樓團」:喺疫情期間呢個非常時期,我會以專業角度為大家分析,帶大家一齊喺網上面了解卑詩省大溫哥華各種唔同嘅住宅物業!」

出發日期及時間:
[香港團友]2020年9月19日|中午12:30pm
[溫哥華團友]2020年9月18日|晚上9:30pm
風雨不改 ,準時出發!

※CANLADA 歡迎溫哥華的Youtuber影片製作者及文章作者也一起加入CANLADA的大家庭,我們將會集合各界的朋友推廣關於加拿大的生活、美食、旅遊、玩樂等與『嘩!』生活相關的事物~有興趣的Youtuber 朋友及作家可把你的資料傳送到 info@canlada.com 給我們

精選發放 Selection release DANNY爸愛回加 加嗱人 CANLADIAN 加拿大樓盤資訊 Real Estate News 最新發放 溫著數 Save More