【最新】大溫哥華2020年8月份最新樓市報告|疫市上升|Mutiple Offer 價高者得?|全新樓花預售RC at CF Richmond Centre【非常專業睇樓團|DANNY爸愛回加】

【最新】大溫哥華2020年8月份最新樓市報告|疫市上升|Mutiple Offer 價高者得?|全新樓花預售RC at CF Richmond Centre【非常專業睇樓團|DANNY爸愛回加】

「樓」就幾時都有得睇,但係樓市報告一個月出一次!喺疫情期間,大溫哥華樓市已經連續幾個月上升,而且成交量仲要超出10年平均數接近兩成!仲要連續幾個月達到賣家市場 Seller Market。而且近呢幾個星期,好多 Open House 相繼出現排隊睇樓嘅情況,而且 越嚟越多樓盤出現 Mutiple Offer 嘅情況,即係多個買家同一時間寫 Offer。究竟溫哥華發生咩事?個個都話呢度啲樓好貴,本地人買唔起,但係點解仲咁多人爭?咁多人搶?究竟同香港最近多咗人「回加」有冇直接關係?

今次直播會同大家傾吓究竟近日溫哥華樓市嘅實際情況係點,究竟係咪香港人推高樓市?定還是有其他原因令到樓市咁活躍?究竟乜嘢叫做 Mutiple Offer?點解業主咁鍾意 Mutiple Offer?唔單止二手市場活躍,連帶樓花預售市場都活躍起來!今次直播亦都會帶大家睇吓,快將推出,全城最熾熱樓花預售樓盤「RC at CF Richmond Centre」到底有啲乜嘢咁吸引嘅地方?究竟係咪投資、自用都咁適宜?最緊要係買唔買得過?有冇啲咩風險?樓花預售通常係點樣玩法?

如果大家有啲關於買賣物業及寫Offer等等嘅問題, 歡迎喺呢個 Post 下面留言話俾我知,我會喺直播節目入邊為大家解答。如果一啲比較私人嘅問題,請直接同我聯絡。

點解叫做「非常專業睇樓團」? 「非常」:指疫情期間的非常時期 「專業」:以專業角度分析 「非常專業睇樓團」:喺疫情期間呢個非常時期,我會以專業角度為大家分析,帶大家一齊喺網上面了解卑詩省大溫哥華各種唔同嘅住宅物業!」 出發日期及時間: [香港團友]2020年9月5日|中午12:30pm [溫哥華團友]2020年9月4日|晚上9:30pm 風雨不改 ,準時出發!

※CANLADA 歡迎溫哥華的Youtuber影片製作者及文章作者也一起加入CANLADA的大家庭,我們將會集合各界的朋友推廣關於加拿大的生活、美食、旅遊、玩樂等與『嘩!』生活相關的事物~有興趣的Youtuber 朋友及作家可把你的資料傳送到 info@canlada.com 給我們

精選發放 Selection release DANNY爸愛回加 加嗱人 CANLADIAN 加拿大樓盤資訊 Real Estate News 最新發放 溫著數 Save More